Stress op til Jul?

Publiceret den 10. december 2013

Stress op til Jul?

Glem alt om stress op til jul. Stress er sundt og stress kan vendes til begejstring med et trylleslag. Brug den til at gøre præcis det du ønsker ud af julen. Glæd dig så over dig selv og din nyfundne sundhed.

Ny bog "Livsvigtig stress" læner sig op af nyeste viden om stress. Den beskriver, hvordan du kan nyde din krops energi og få masser af sundhed ud af at kende lidt mere til dine indvendige stress-pedaler. Du kan lære hvordan du vender jule-stressen til velvære og overskud til alle jule-opgaverne. Det hjælper dig også til at få brændt noget af det overskydende kalorieindtag af, som julen måske bringer med sig. 

Stress-fobi?

 

Vi har i årevis hørt vidt og bredt om, hvor skadeligt stress er.

Forskningen viser nu, at stress kun er usundt hvis du tror det er usundt. Det er, hvad du tænker om stress, som kan være dødsensfarligt. Din bevidsthed er uhyre magtfuld og påvirker langt mere, end vi hidtil har antaget. Samme forskning viser, at stress brugt rigtigt, styrker dit helbred og dine sociale egenskaber. Præcis som motion er godt for krop og sind, så er stress af samme beskaffenhed. Den genopbygger kroppen og styrker dig fysisk. Vi har som samfund opbygget en stress-fobi, mener de to forfattere af bogen. Stress er noget, du kan lære at mestre til perfektion. Det kan endda vise sig at være din bedste investering i dig selv i år.

 

Fysisk modstandskraft

Fysisk kan du skrue dampen op for stress til du segner. Det er kun dig som bestemmer om du synes det er sjovt. På den måde svarer det også til motion. Hvis du synes det er ubehageligt kan den rette vejrtrækning løse den del med virkning straks. Alt sammen noget du kan lære på få minutter.

Julelys forude

Modsat hvad vi før mente om stress, viser bogen "Livsvigtig stress", at der er nyt lys forude. Nu kan vi lære at få ny energi, når vi har behov for det – blot ved at se på vores opfattelse af verden og forandre vores syn på stress-faktorer. Ikke at det altid er nemt, men nu er det da i det mindste i vore egne hænder. Vi er som menneskehed klar til at tage ansvar, mener Arne Mayoh, som er den ene af de to forfattere.

Kontroversiel viden

 

Kontroverserne, som denne bog sætter gang i, er spændende at følge. Vi er blevet vandt til at se stress som udefra kommende påvirkninger. Men den nye forskning viser, at stress er en følelse på samme måde som frustration, vrede, glæde, iver og begejstring. Alle har de en fysisk kropslig oplevelse, hvor stress måske så dog hører til én af de mere ubehagelige.

 

Skal? – Skal ikke?

 

Stress er et tegn på et indre dilemma for / imod en given handling for eksempel. Stress er den følelse, som er forbundet med det personlige dilemma. Skal du eksempelvis reagere imod en overmagt eller bare give efter? Skal du vælge risengrød eller risalamande? Konflikten internt kan være lille eller stor, skabe mere eller mindre ubehag. Ved at forandre dit syn på konflikten forsvinder stressen. Stress er også den energi, som får dig til at kunne magte det overmenneskelige, når behovet er til det. Et berømt eksempel fra Seatle i USA er kvinden, som løftede en bil med venstre arm for at redde et fastklemt spædbarn. Nu kan du lære mere om, hvordan du udnytter netop de kræfter.

 

Overfodret jule-and?

Det kan være at den nye bog kan gøre Danmark mindre i krise.

Ifølge www.stressforeningen.dk koster stress nemlig 14 mia. kroner årligt. Men Danmark smider måske fejlagtigt pengene efter en lidt for overfodret juleand?

Bogen kan du se mere om og købe på www.livsvigtig-stress.dk

Bogen er tilgængelig i alle boghandlere og bestilling via internettet også som ebog

 

Vidnesbyrd: TED talk om samme emne

via Stress op til Jul?.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply